Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

Caldes Estrac Museu Centre Art Fundació Palau:

Caldes Estrac Museu Centre Art Fundació Palau; primerament, la Fundació Palau és un centre d’art situat a la comarca del Maresme a Caldes d’Estrac. La fundació es va inaugurar al mes de maig de l’any 2003 i té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre.

Així també, Josep Palau i Fabre es considera un dels especialistes més prestigiosos en l’àmbit mundial sobre la vida i l’obra de Pablo Picasso, del qual també, era amic personal. Poeta, dramaturg, contista i assagista, és una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps i ha connectat la cultura catalana amb els corrents artístics més importants del segle XX gràcies a la seva relació amb personalitats com ara Picasso, Artaud, Octavio Paz, Cocteau, Lorca, etc.

La Fundació Palau exhibeix de forma permanent part del seu fons artístic. A la sala Estimat Picasso es presenten les obres del genial pintor. A més de contemplar les diverses tècniques creatives que va utilitzar, podem copsar l’ingent treball de Palau sobre Picasso i comprovar la llarga relació d’amistat entre ambdós.

L’àmbit Defensa de l’avantguarda es dedica a autors com Miró, Clavé, Juli González o Gargallo. També, incorpora el testimoni de la col·laboració de Palau amb artistes com Ràfols Casamada o la seva relació amb pintors com Tàpies i Ponç, i amb els més actuals Barceló i Perejaume.

Així mateix, la Fundació Palau integra, a més, un important fons documental i bibliogràfic sobre Picasso i l’art i la literatura catalanes del segle XX; a més, aquest documental va destinat tant a públic nacional com internacional; organitza exposicions temporals, conferències i altres manifestacions culturals al voltant de qualsevol de les diferents variants de la creació artística, sigui en el terreny plàstic, teatral o poètic.

Missió
És a dir, la Fundació Palau té com a missió difondre la personalitat i l’obra de Josep Palau i Fabre i la seva col·lecció d’art.

Horaris:

  • Hivern ( del 16/09 al 30/06). Dimarts, dimecres, diumenges i festius: 10:30 a 14h. Dijous, divendres i dissabte: 10:30 a 14 i de 16 a 18h
  • Estiu ( de l’1/07 al 15/09). De dimarts a dissabte: 11 a 14 i de 17 a 20h. Diumenges i festius: 11 a 14h
Dilluns no festiu tancat.

Comentaris 0

Deixa un comentari

IDIOMES