Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

Fuives:

Fuives Ruc Català Berga; Primerament, hem de dir que som un Nucli zoològic i reserva natural de rucs a Berga. Després de la benvinguda, podreu passejar pels camins de Fuives per veure de prop més d’un centenar de rucs.

Aquests estan separats per mascles i femelles. Per una banda, els mascles estan separats en quadres individuals, ja que el seu potent tarannà no els permet una convivència segura. D’altra banda, les femelles formen un únic grup que pasturen tranquil·lament pels boscos dels voltants juntament amb els seus pollins; aquests pasturen entre mig any i vuit mesos al seu costat. Així mateix, cal dir que en Joan Gassó us acompanyarà i us explicarà les característiques pròpies de la raça; per exemple, les qualitats físiques, l’alimentació, la reproducció natural …

Seguidament, la visita continua i entrem a la masia, una típica masia catalana anterior al segle X. Trobem diversos espais: el laboratori, dues sales audiovisuals, i diverses estances, que encara mantenen l’estil original de l’època en què es va construir; allà on també podrà imaginar com vivia una família al camp. Dins la sala audiovisual us explicarem la història de la raça i de l’explotació. També, cal dir que a l’ecomuseu podreu veure una exposició d’eines del camp.

Fora de la masia trobem una sala polivalent, on els més petits de la casa podran passar una bona estona fent algunes manualitats. D’aquesta manera, la visita està orientada tant als grans com els més petits de la casa. A més a més, disposem d’una àrea de pícnic i d’una petita botiga de records. Segur que els avis gaudiran amb les anècdotes d’en Joan, i els més petits ho faran pintant a la sala de tallers.

Apadrina un Ruc. Si voleu contribuir en la preservació de la raça autòctona de ruc català, us animem a convertir-vos en padrí d’un dels nostres rucs. Així mateix, la vostra aportació servirà per cobrir una part de les despeses d’alimentació de l’animal que escolliu, i també us comportarà altres contraprestacions.

També venem rucs 

Fuives Ruc Català Berga

Visites Guiades i Concertades de l’1 de juliol fins al 15 de setembre, per festes de Nadal i per Pasqua.
IDIOMES