Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

Museu de la Torneria Torelló Osona:

Museu de la Torneria Torelló Osona; per començar, el museu ens mostra, com amb el pas del temps, es va industrialitzar aquest ofici; és a dir,  des dels inicis de l’ofici artesà de torner de fusta i banya fins a la seva conversió al sector industrial complementari del sector tèxtil. Al segle XX davant la necessitat de cobrir complements per a la maquinària tèxtil, es dóna pas a la producció d’aquesta professió tan arrelada als oficis de tota la vida.

A la planta baixa del museu, podrem trobar el procés que van seguir les fàbriques per tal d’industrialitzar la torneria; i d’aquesta manera, poder donar abast a la demanda de la indústria tèxtil. Així mateix, a la planta primera, podrem veure l’origen i l’evolució d’aquest ofici, els torns de ballesta i els torns de control numèric actuals; també, s’exposa la infinitat de productes que han anat sortint a partir del torn, amb el pas dels anys.

A més a més, totes les parts del museu disposen de plafons explicatius; cosa que, permet als visitants individuals poder estar informats sense haver de tenir un guia al costat.

El Museu es troba a Torelló, comarca d’Osona de fàcil accés i amb sortida per la C17 direcció Barcelona-Puigcerdà a Torelló Nord.

Adreça & Contacte

Adreça

Carrer la Pau, 14, 08570 Torelló

Telèfon
Xarxes Socials
IDIOMES