Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

Ullastret Museu Arqueologia Catalunya:

Ullastret Museu Arqueologia Catalunya; primerament, cal dir que l’assentament ibèric del Puig de Sant Andreu situat a Ullastret és el més gran de Catalunya; i juntament amb el poblat l’Illa d’en Reixac conformen una única ciutat. Sent la capital de la tribu ibèrica dels indigets, que habitaven a les comarques de l’Empordà i la Selva.

Cal recordar, que el primer poblat ibèric d’Ullastret data de la primera meitat del segle VI aC. Tot i que la zona s’ha relacionat amb assentaments anteriors (edat del ferro).

En resum, el Puig de Sant Andreu forma part d’un conjunt arqueològic d’època ibèrica més extens, del qual en coneixem un altre assentament (l’Illa d’en Reixac), una necròpolis (el Puig de Serra) i un seguit de petits assentaments dispersos en el territori.

La visita al jaciment ibèric d’Ullastret es completa amb la visita al Museu; on s’exposen els descobriments arqueològics més destacats del conjunt prehistòric.

  • La Muralla (una de les fortificacions indígenes més complexes i elaborades de la península Ibèrica)
  • El Museu (exposició permanent dels objectes i troballes d’aquests jaciments. També exposició temporal)
  • Castell carolingi (castell medieval de l’època carolíngia)
  • Les cases del puig de Sant Andreu
  • Els temples (2 barris sagrats)

Així mateix, el Museu d’Arqueologia de Catalunya ofereix el servei de reproducció d’imatges de les seves col·leccions; tant per a estudi i investigació com per a la seva publicació.

Visita virtual a la ciutat ibèrica

Visita virtual al Museu

Ibers Indigets Indiketes Indika Ullastret Poblat iber Ciutat ibèrica Romanització Grecs Mediterrània oriental Muralles Fossat Cranis clavats Espasa La Tène Escriptura ibèrica Ruta dels ibers Illa d’en Reixac Puig de Sant Andreu Necròpolis de Puig de Serra Antic estany d’Ullastret Camí d’Empúries
IDIOMES