Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

Mots Mas i Masia

Mots Mas i Masia

Mots Mas i Masia. A primera vista, sembla que aquets dos mots siguin sinònims. Això no obstant, no és ben bé així. Per una banda, tenim el mot mas que tot i fer referència a tota la finca; va lligat al treball d’una explotació agrícola i ramadera en un entorn rural, boscos, conreu… Sovint ha estat una propietat rural amb una casa gran on vivia una família o grups familiars. El terme “mas” fa referència a la finca en conjunt.

De fet, a dia d’avui multitud de finques encara conserven el mot mas, com per exemple Mas Colomer

Per altra banda, tenim el mot masia que fa referència a una o diverses edificacions rurals aïllades amb corrals, pallisses i eres… Un tipus de construcció més luxós i gran que la típica casa de pagès amb la destinació de fer-la servir com una morada residencial al camp pels amos d’aquests habitatges.

La masia està dins el mas, per exemple. Si reparen la terrassa de la masia de Mas Colomer, s’entén perfectament que hi ha un mas on hi ha dins una masia que estan reformant.

Tot i així hi ha força controvèrsia amb els mots de Mas i Masia, ja que altres persones diuen que tots dos tenen cases aïllades però que la de la masia és una cas més modesta i la del mas podria ser la casa d’un pagès. Per tant, podem expressar la nostra opinió tot i que sempre podrà estar exposada a debat.

Cases de camp catalanes Masies i Masos

IDIOMES