Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

Nova Llei Hipotecària

Nova Llei Hipotecària

Nova Llei Hipotecària:

Nova Llei Hipotecària; primerament, explicarem breument i amb els trets més importants, en què consisteix aquesta llei i en què afecta a l’usuari. Aquesta Llei entrarà en vigor el proper 16 de juny de 2019; la majoria de mitjans de comunicació la tracten com una protecció del ciutadà, però nosaltres tenim els nostres dubtes.

Des de sempre s’ha sabut que les lleis, a l’hora de confeccionar-ne han hagut de passar el vist i plau dels bancs així com de les empreses que cotitzen a l’ IBEX 35; és per aquest motiu que els rics són cada cop més rics i els pobres ho som cada cop més. Per tant, no esperem que si malauradament tenim una fallida familiar, aquesta llei ens protegeixi i ens empari.

Dit això, pel que fa a les despeses hipotecàries, el client que vol contractar una hipoteca només haurà de pagar la taxació i la còpia de l’escriptura; els impostos IAJD, registre, notari, gestoria i còpia de la seva escriptura, aniran a càrrec del banc. La clàusula sòl  i la comisió de subrogració, no existiran, l’amortització anticipada serà més econòmica i el banc no podrà fer-nos una execució hipotecària amb menys de 12 rebuts impagats o en cas que es superi el 3% del deute inicial. Queda fixat l’ interès de demora en un 3% com a màxim (una contradicció en tota regla ja que el Tribunal Suprem la va establir en un 2%).

No tindrem cap obligació de contractar altres serveis amb el banc; per contra, l’entitat bancària s’encarregarà d’oferir-nos suculents descomptes en el préstec hipotecari, per la contractació de diversos productes amb ells. Així també, incentivar les hipoteques per passar les hipoteques a tipus d’interès fixa, la regulació de les hipoteques multidivisa i queden totalment prohibides les clàusules abusives. També s’està creant una oficina de reclamacions que esperem sigui objectiva.

A més, la banca tindrà la obligació de donar-nos la oferta vinculant; és a dir, aquella que es signarà davant notari amb un mínim de 10 dies abans de la signatura del préstec.

Un dia abans d’aquesta signatura, el client i els possibles avaladors, hauran d’anar al notari; aquest els explicarà el contingut del préstec i s’assegurarà que ho han entès absolutament tot; és a dir, la pilota se li passa al notari qui haurà de donar fe conforme els clients ho han entès tot, tot, tot. En la nostra opinió, això és una altre punt a favor de la banca per assegurar-se el tret; així doncs, mai podrem reclamar-los res, i encara, tindrem menys drets que no pas ara.

En resum, hi ha 4 pinzellades per tal de tenir a l’usuari content, però en el fons únicament estan assegurant el seu cobrament sí o sí i perquè no puguem reclamar mai res. Pel que fa a les clàusules abusives, fem recodatori que fins fa 6 anys, els jutges no veien cap clàusula abusiva enlloc; per tant, haurem de mirar amb lupa què és una cláusula abusiva de cara aquesta nova normativa.
Nosaltres encara estem esperant la clàusula on digui que si no pots pagar, entregues les claus i et quedes lliure de deute… O aquella clàusula que digui que el deute amb un banc prescriu… O la clàusula que diu que tens tot el dret a equivocar-te i tot el dret a una segona oportunitat real… O la clàusula per part de l’estat de rescatar famílies en comptes de bancs…

I vosaltres, què en penseu d’això?

IDIOMES