Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

Espluga de Francolí Grans Coves Tarragona

Espluga de Francolí Grans Coves Tarragona

Espluga de Francolí Grans Coves Tarragona:

Espluga de Francolí Grans Coves Tarragona. A 24km de Valls, direcció Montblanc trobem l’Espluga de Francolí; un municipi de la província de Tarragona. Aquest petit poble de gairebé 4000 habitants amaga un dels tresors més macos de Catalunya: les Coves de l’Espluga de Francolí. Unes coves que per la seva longitud es situen mundialment en setè lloc. Fins ara, s’ha pogut topografiar 3.600mts. de galeries.

La seva història es remunta als primers homes de la prehistòria del paleolític; posteriorment, els ibers van fer com una mena de santuari on realitzaven les seves pregàries i rituals. En canvi, els romans la van fer servir però no per gaire temps ja que, va haver-hi un ensorrament que impedia l’entrada a la cova. Llavors, al 1853 es va redescobrir la cova a causa d’una perforació d’un pou que va donar a una galeria lateral amb un riu subterrani. D’ençà, s’han fet nombroses expedicions espeleològiques passant per llacs, túnels i galeries fins arribar a un recorregut de gairebé, 4 km i sense arribar al final de la cova.

Perquè anar-hi?

Així mateix, cal dir que la visita de les coves val la pena ja que el seu preu és bastant assequible i apte per a tots els públics; és a dir, una família de 4 membres pot gastar-se al voltant dels 25€, tots quatre. A més, l’accés és mitjançant visita guiada amb un recorregut d’uns 500 metres sense desnivell i amb una durada de 75 minuts. Si heu d’anar a l’estiu, porteu jaqueta perquè la cova manté una temperatura constant de 15-16 graus. Aquesta visita ens dóna l’oportunitat de conèixer més de prop el passat prehistòric de la nostra humanitat; també, es pretén acostar-nos i viure els seus costums, la seva vida, les seves activitats, la seva evolució… Una visita molt interessant per petits i grans; perquè nosaltres també formen part d’aquesta història.

IDIOMES