Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

Diferència entre predador i depredador

Diferència entre predador i depredador

Diferència entre predador i depredador:

Diferència entre predador i depredador. Moltes vegades i en diversos documentals hem sentit aquestes dues paraules: Predador i Depredador. Això sí, sense tenir clar la diferència i el perquè se’n fa ús unes vegades d’una o de l’altre, inclús en les mateixes situacions. La qual cosa, fa que entrem en un debat per tal d’esbrinar quina de les dues és la més adient segons la situació.

Bé doncs, hem estat buscant i recavant informació i el primer que ens trobem és que són sinònims i que tenen tots dos el mateix significat. Tot i així, no ens hem quedat conformes i hem seguit tirant del fil; ja que com sabeu, que sigui sinònim no vol dir que tinguin significats idèntics. És a dir, dues paraules poden ser semblants però NO iguals.

Per començar, la paraula predador prové del llatí praedator que vol referir-se al lladre, ambiciós, pirata… En els escrits de l’ historiador romà Salustio (86-34 a,C). Llavors, des de 1788 es documenta al diccionari espanyol d’ Esteban de Terreros i Pando; així mateix, es fa extensiu al significat biològic d’un animal que mata altres d’espècie diferent per tal d’alimentar-se.

La paraula depredador va aparèixer posteriorment al diccionari espanyol de Ramón Domínguez al 1853 amb dues accepcions acceptades i reconegudes.

  • Aquell que fa un frau o malversa fons
  • En entomologia, conjunt d’insectes malfaents (de la família dels himenòpters) que només fan que causar estralls.

En conclusió, i segons tota aquesta informació podem dir que el lleó és un predador i que la vespa volutina és una depredadora.

Si parlem del cicle de la vida serem predadors però, si parlem d’un estafador, raptor, lladregot, podrem dir obertament tant predador com depredador; ja que, totes dues formes seran correctes.

Esperem doncs, si més no, haver-vos resolt alguns dubtes al respecte.

IDIOMES