Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

Estiu o Nadal consumista

Estiu o Nadal consumista

Estiu o Nadal consumista ? Segons diferents estudis, alguns diuen que gastem més diners al hivern degut al Nadal, Reis, Any Nou… Tot i  que sí que és veritat que es gasten molts diners, un nou estudi revela que som més consumistes a l’estiu; encara que el consumisme es veu alterat segons l’època de l’any i altres diferents factors com ara:

  • El canvi de temporada ja que afecta a els canvis d’armari i això fa que haguem de comprar o renovar noves peces de roba a causa d’algun canvi de talla, o simplement perquè la roba de l’any anterior està passada de moda.
  • A l’estiu es gasta més perquè hi ha més hores de llum i això incita  la gent a sortir més al carrer, gaudir d’un gelat o refresc a una terrassa, el reclam dels bar de música en viu, sopars a la fresca, botigues amb reclams de ofertes…
  • A la temporada d’estiu és gasten molts més diners en vacances i viatges que a la temporada de Nadal en regals; ja que, un estudi demostra que quan anem de viatge a fer turisme no només paguem l’allotjament i el menjar; és a dir, estem més relaxats, la qual cosa implica l’increment de la compra compulsiva. A part també, dels records i regals per nosaltres, per amics i familiars, etc. Tot això fa que es gasti més que comprant regals per Nadal.
  • A l’estiu s’augmenta el consum per combatre la calor, ja sigui per roba més fresqueta, en ventiladors o instal·lacions d’aires condicionats.
  • Pel que fa amb el tema del menjar, el ser més consumistes depèn de l’època de l’any si mengem unes coses o unes altres; en aquest cas, guanya el consumisme de Nadal, ja que els torrons, bombons, polvorons i àpats costosos… Són molt més cars perquè es mengen en una sola època de l’any, la gran major part són productes gourmet i a més, és tradició.

Estiu o Nadal consumista ? Molta gent pensa que es gasten molts més diners per Nadal.

Gràcies a aquest estudi, ens demostra que som consumistes durant tot l’any; tot i així, ara sabem que gastem més diners a l’estiu que a l’hivern.

IDIOMES