Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

La Covid-19

La Covid-19

La Covid-19 ha estat un virus estès per tot el món on el pacient 0 va ser originat a la província de Wuhan (Xina). Pertany a la família dels coronavirus que normalment el desenvolupen els animals, tot i que de vegades, és possible la transmissió als humans. Hi ha moltes hipòtesis de la font i la procedència del virus però no amb certesa. Realment, el nom del virus és SARS COV-2, però popularment se’l coneix com a la COVID-19 que fa referència dels seu acrònims en anglès Coronavirus Disease 2019.

Segons les dades de les que disposem, el 80% dels casos són lleus encara que les estadístiques de les què disposem són orientatives; és a dir, per poder avaluar l’estat de la malaltia i l’estat de la població ens caldria fer-nos la prova a tota la població. Cosa que, 3 mesos després de la pandèmia a Catalunya, encara s’espera; per tant, totes les notícies i dades que podem sentir pels mitjans de comunicació poden ser enganyoses.

M’haig de preocupar?

Així mateix, s’ha de diferenciar entre el risc individual i el risc col·lectiu, perquè l’individual és molt més baix ja que la càrrega viral sol ser porca i per tant, els casos solen ser lleus. En canvi, si estem dins un col·lectiu de gent i ens contagiem de diferents persones alhora, la càrrega viral pot ser potent i les conseqüències molt greus; fins i tot, podríem arribar a quedar-nos amb seqüeles greus o morir. Per aquest motiu, és tant important extremar precaucions, sobretot de 2 metres de distància, quan estem en contacte amb molta gent. A dia d’avui, no hi ha un únic tractament pel SARS COV-2 ja que, cada persona és un món i també, reacciona de manera diferent a uns medicaments o a uns altres. Tot i així, es realitzen avaluacions constants per determinar fins on arriba la seva eficàcia i què implica els seus efectes secundaris.

Personalment, crec que encara ens queden molts mesos per davant per obtenir resultats de les diferents proves que s’han fet a tot el món i amb diferents tipus de medicina com: l’al·lopàtica, la medicina alternativa i altres compostos. Quan tinguem resultats comparables, podrem saber quina zona del món ha estat la més encertada per pal·liar aquesta pandèmia del 2020.

IDIOMES